V Steek Haken (19+ Gratis Haakpatronen)

De V steek is een haaksteek waarmee je een mooi opengewerkte structuur kunt creëren. Het resultaat van deze steek is een uniek open haakwerk die bovendien heel makkelijk te maken is. De V steek is zo’n steek waar je lekker mee voor de haard kruipt en binnen no-time een heel mooi resultaat krijgt.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

De V steek maak je door twee stokjes in dezelfde steek te maken. Deze stokjes staan schuin op elkaar waardoor je het V-patroon krijgt. De stokjes worden verbonden door een losse, maar je kunt er ook voor kiezen om de losse er tussenuit te halen. Het haakwerk wordt dan iets strakker. Bekijk hier de leuke V steek patronen die we voor je hebben verzameld zodat je er vandaag nog mee aan de slag kunt. 

19+ Beste V steek

1. Het Haakstekenalfabet: De V stitch haken

Het Haakstekenalfabet: De V stitch haken. Een heerlijke steek, hij haakt zo lekker weg!

2. Haakpatroon V-Steek

Een gratis Nederlandse uitleg van de V-Steek. Het haakpatroon van de V-Steek kan je in veel leuke haakprojecten gebruiken. Lees verder over de tutorial….

3. V-steek haken

Leer hoe je v-steek haakt met deze stap voor stap uitleg! Bekijk het nu!

4. V-steek restjes deken haken!

5. How to crochet the V-stitch

6. Haakpatroon V-Steek

Een gratis Nederlandse uitleg van de V-Steek. Het haakpatroon van de V-Steek kan je in veel leuke haakprojecten gebruiken. Lees verder over de tutorial….

7. V-steek restjes deken haken!

8. Het Haakstekenalfabet: De V stitch haken

Het Haakstekenalfabet: De V stitch haken. Een heerlijke steek, hij haakt zo lekker weg!

9. De V steek haken

10. Haakpatroon V-Steek

Een gratis Nederlandse uitleg van de V-Steek. Het haakpatroon van de V-Steek kan je in veel leuke haakprojecten gebruiken. Lees verder over de tutorial….

11. V-steek tutorial

Tutorial Haaksteek

12. Driemaal de V-steek

Een gehaakte deken in V-steek, gevonden bij Luova Tyttö: Tips: begin en eindig met een rij stokjes. Werk draden niet weg aan het einde van een rij, maar voer ze tijdens het haken mee aan de zijkant van de deken. Als je de losse tussen de stokjes weglaat, wordt de deken wat steviger (zie hieronder) Begin met een nieuwe kleur, aan het begin van een rij, met een schuifknoop. V-steek: 1 stokje, 1 losse en 1 stokje in dezelfde ruimte (telt als één steek aan het einde van een rij). Een stap-voor-stap uitleg vind je hier. Toer 1: 3 losse (staat voor 1 stokje), haak in iedere losse een stokje. Toer 2: 3 losse (staat voor 1 stokje), haak een V-steek tussen de 2e en 3e stokje van de vorige toer. * sla 2 stokjes over en haak weer een V-steek. Herhaal vanaf * tot het einde. Eindig met een stokje in de 3e keerlosse van de vorige toer. Toer 3: 3 losse (staat voor 1 stokje), haak een V-steek) om de losse van de V-steek van de vorige toer. Herhaal dit tot het einde en eindig met een stokje in de 3e keerlosse van de vorige toer. Herhaal toer 3 totdat de gewenste lengte is bereikt. Diagram van de V-steek: Een duidelijk filmpje: Een variatie op bovenstaande V-steek: Het verschil is dat er niet met een losse in de V wordt gewerkt (1 stokje, 1 losse, 1 stokje (zie afbeelding hieronder)), maar met 2 stokjes (zonder losse). Het maakt het haakwerk wat ‘steviger’. Opzet: een meervoud van 2+1 Rij 1: 2 stokjes in de 4e losse vanaf de haaknaald, *sla 1 losse over, 2 stokjes in de volgende losse. Herhaal vanaf * tot het laatste stokje in de laatste losse. (= 76 stokjes) Rij 2: 3 lossen (telt als eerste stokje), *2 stokjes tussen elke set van 2 stokjes (zo creëer je een ‘V’ steek). Herhaal vanaf * tot het laatste stokje in de laatste steek. Rijen 3-60: Herhaal rij 2, waarbij je iedere rij met een andere kleur begint. Nog een variatie op de V-steek, de V-Clustersteek: In plaats van [1 stokje, 1 losse, 1 stokje] in 1 steek te haken, haak je [2 samengehaakte stokjes, 1 losse, 2 samengehaakte stokjes] in 1 steek: Het blijft een leuke steek, die uitnodigt tot het creëren van een spannend lijnenspel:

13. V-steek restjes deken haken!

14. V-steek haken

Leer hoe je v-steek haakt met deze stap voor stap uitleg! Bekijk het nu!

15. Gratis brei

Breiclub bioscoop, leren vanuit huis! Hieronder vind je vele brei- en haak video’s. Abonneer je hiernaast op ons YouTube kanaal zodat je geen enkele video misloopt.

16. Gehaakte sjaal in dubbele V-steek

In een paar weken tijd ziet de wereld er ineens heel anders uit. Ik kan het soms bijna niet geloven wat er allemaal gebeurt door het coronavirus. Het schrijven van een blogje valt me dan ook moeilijker. Ik probeer samen met mijn gezin toch zo normaal mogelijk door te leven. Manlief werkt nu hele dagen thuis en beide dochters zijn ook thuis. Dochter 1 doet eindexamen (of moet ik zeggen, deed eindexamen). De komende weken krijgt ze van school te horen wat voor toetsen ze nog moet doen om haar diploma te krijgen. Dochter 2 maakt van de nood een deugd en doet nu een online cursus Italiaans, gewoon omdat ze een nieuwe taal wil leren en nu tijd genoeg heeft. Ik doe nu alle boodschappen voor mijn moeder, want ja, ze is 83 en mag van ons de deur niet meer uit. Ach, we rommelen wat aan. De winkel proberen we ook zo goed en zo kwaad als het kan aan de gang te houden. En over de winkel gesproken, het koopgedrag van onze klanten verandert best wel. Zo verkopen we heel veel kaartjes (voor al die mensen waar je niet meer bij op bezoek mag) en ook de wol en legpuzzles verkopen we meer dan anders. Verder is het natuurlijk veel rustiger. Speciaal voor één klant leg ik hier nog even uit hoe die sjaal gehaakt wordt die we in de winkel hebben hangen. De sjaal is gehaakt in een steek die nog het meest op een dubbele-V lijkt. Dus ik heb het maar de dubbele-V-steek genoemd. Geen idee of de steek ook een officiële naam heeft. Ik heb deze sjaal gehaakt van een bol sokkenwol en haaknaald 3,5 mm. Haak een aantal lossen dat deelbaar is door 4. Je kan zo zelf bepalen hoe breed je je sjaal ongeveer wilt hebben. Ga dan als volgt te werk: Haak 1 stokje in de 6e losse vanaf de haaknaald. En haak in diezelfde losse nog 1 stokje, 1 losse en 2 stokjes. (Kortom, 2 stokjes, 1 losse en 2 stokjes in de 6e losse vanaf de haaknaald.) Sla 3 lossen over en haak weer 2 stokjes, 1 losse en 2 stokjes in de volgende losse. Ga zo door tot er nog twee losse over zijn. Haak nu 1 stokje in de laatste losse. Haak 3 lossen en keer het werk. Toer 2: Haak nu 2 stokjes, 1 losse en 2 stokjes in de eerste 1-losse-boog. Doe dat in elke volgende boog (de V-tjes komen dus steeds precies boven elkaar). en eindig weer met 1 stokje in de laatste keer-losse. En dan weer 3 losse en het werk keren. Alle volgende toeren haak je precies zoals de tweede toer. Het is dus een lekker makkelijke steek waar je niet al te erg bij na hoeft te denken. Heerlijk ontspannen dus zo in het zonnetje. En als je dan een wolletje kiest dat mooi van kleur verloopt gaat het haken eigenlijk vanzelf. En nu ga ik even heerlijk een boek lezen voor de houtkachel. Fijne avond, Marie-Louise

17. V-steek haken

Leer hoe je v-steek haakt met deze stap voor stap uitleg! Bekijk het nu!

18. V-steek restjes deken haken!

19. V-steek restjes deken haken!

20. V-steek restjes deken haken!

Plaats een reactie