Tafelkleedjes Haken (6 Gratis Haakpatronen)

Wil je graag een haakwerk maken waarbij je mooie motiefjes kunt verwerken dan is een tafelkleed je kans om je eens flink uit te leven. Als je nu denkt dat dat oubollig is, dan heb je het mis. Er zijn tal van leuke hippe haakpatronen die je kunt gebruiken om iets moois en unieks te creëren. Wil je niet dat je tafelkleed de uitstraling krijgt van de welbekende tafelkleedjes van je oma dan kun je spelen met kleuren. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Granny Tafelkleedje haken

Dit is een gemakkelijk kleedje / loper om te maken. Hij word gemaakt met de granny en zelfs de beginners onder ons kunnen hem … Lees alles

Maak bijvoorbeeld een tafelkleed in een mooie modekleur zoals okergeel, oud roze of antraciet. Wil je wat meer kleur in je leven brengen dan kun je ervoor kiezen om verschillende vrolijke kleurtjes te gebruiken. Voor een tafelkleed is het ook mooi om een grote mandala te maken. Hiermee maak je niet alleen een mooi tafelkleed, maar het heeft ook nog eens diepere betekenis. 

6+ Makkelijke Tafelkleedjes patronen

1. Grafieken Van Haakpatronen

In deze sectie leer je hoe je grafieken van haakpatronen kunt maken. Dit is een handige vaardigheid om te hebben als je patronen wilt ontwerpen of gewoon beter wilt begrijpen hoe patronen in elkaar zitten. Om een grafiek van een haakpatroon te maken, moet je eerst het patroon uitschrijven of noteren. Als je het patroon uitschrijft, schrijf dan elke steek op die je maakt en welke draad of naald je gebruikt. Als je het patroon noteert, probeer dan zo duidelijk mogelijk te zijn en gebruik symbolen in plaats van woorden als je kunt. Eenmaal dat je het patroon hebt uitgeschreven of genoteerd, is het tijd om de grafiek te maken. Begin door elk rij met steken in te delen in vakjes. Tel vervolgens hoeveel steken er in elk vakje zitten en schrijf dit getal

2. Vierkant Haken Met Hartje in het Midden

Hoe leuk is het om je eigen tafelkleedje te haken? Vooral als je kunt kiezen uit verschillende soorten en maten haakpatronen. Wij hebben een aantal prachtige voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Vierkant Haken Met Hartje in het Midden Dit is een simpel maar toch uniek patroon dat je makkelijk kunt afwerken in een dag. Het vierkante haakpatroon met het hartje in het midden is perfect voor beginners. Je kunt ervoor kiezen om het tafelkleedje in één kleur te haken of verschillende kleuren te gebruiken voor het hartje en de rand.

3. Lapjes Haken

Lapjes haken is een leuke en eenvoudige manier om unieke tafelkleedjes te maken. Er zijn veel verschillende soorten en kleuren lapjes die je kunt gebruiken, dus je kunt eindeloos variëren. Bovendien zijn lapjes meestal goedkoper dan garen, dus het is een budgetvriendelijke optie. Om te beginnen heb je nodig: -Lapjes (het aantal hangt af van de grootte van het tafelkleedje dat je wilt maken) -Naald en draad -Scissors Instructies: 1. Kies de lapjes die je wilt gebruiken voor je tafelkleedje. Het aantal hangt af van de grootte van het tafelkleedje dat je wilt maken. Bedenk ook welke kleurencombinatie je wilt gebruiken. 2. Knip alle lapjes op maat zodat ze gelijk zijn aan elkaar. De afmetingen hangen af van de grootte van het tafel

4. Haakpatronen Tafelkleed

‘s,gehaakte kleedjes, gehaakte tafelkleden,handwerk,handwerken,haken,haakpatronen,kleedjes,kleedjes haken,kleedjes diagram,kleedjes patronen. Met Lindevrouwsweb kun je alles vinden over haken, van kledjes diagram tot haakpatronen. Je kunt hier ook alles vinden over gehaakte kleedjes, gehaakte tafelkleden, doily’s en tafelkleden. Kortom, een echte must-have voor iedereen die het handwerk of haken leuk vindt!

5. Wafelsteek Haken, Echtstudio Haaktip!

Deze haaksteek is makkelijk aan te leren en ziet er mooi uit wanneer je hem gebruikt. Met dit patroon kun je een prachtig stuk haken dat uniek is en een leuk detail in een kamer aanbrengt.

6. Ouderwetse Pannenlappen Haken

Met een paar eenvoudige steken kun je binnen no-time je eigen pannenlappen haken. Op onze website vind je gratis het haakpatroon met stap-voor-stap instructies. Ben je er liever helemaal zeker van dat je de perfecte pannenlappen in huis hebt? Dan is het ook mogelijk om kant en klaar gehaakte exemplaren te bestellen via onze webshop.

Plaats een reactie