Golfjessteek Haken (10+ Gratis Haakpatronen)

Er zijn heel wat leuke haaksteken die je kunt gebruiken voor je volgende haakproject. Een leuke steek is de golfjessteek waarmee je, zoals de naam al zegt, een golvend patroon kunt creëren. De golfjessteek wordt ook wel chevronsteek, zigzagsteek of ripple stitch genoemd. Het golfjespatroon is al sinds de jaren 30 razend populair en kent heel veel variaties waar je mee kunt spelen. Zeker als je meerdere kleuren gebruikt krijg je een vrolijk en speels effect.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

♥️ ❤️#iedereenkanhaken #golfjessteek #crochet #steek #woondeken #Blanket #beginner #handmade #haken

Een golfjessteek bestaat uit pieken en dalen. De pieken worden gemaakt door steken te meerderen en voor de dalen ga je minderen. Als je dit op gelijke afstand doet krijg je het mooie golfjespatroon. Wil je smalle golfjes maken dan doe je dat bovendien met vasten en als je echt golvende golven wil maken dan doe je dat met stokjes. Je kunt ook golfjes in reliëf haken door in de achterste lussen te steken. Kortom, er zijn tal van manieren waarop je iets moois kunt maken met de golfjessteek. 

11+ Beste Golfjessteek

1. Golfjessteek

Deze steek leerde ik van iemand en had geen naam ervoor dus ik ben gaan zoeken via Facebookgroep haken en haakpatronen naar de naam van deze steek. De haakbijbel heeft er helemaal geen naam voor, er lijken een aantal steken op maar geen vaste naam. Wat blijkt: er zijn meerdere namen voor deze steek maar geen officiële naam heb ik tot nu toe gevonden.

2. ♥️ ❤ #iedereenkanhaken #crochet#Golfjessteek #woondeken #Blanket #beginne #tutorial#nederlands#haken

Heb je zin om lekker door te haken, zonder tellen, zonder steeds het patroon te moeten lezen? Gewoon haken als een soort meditatie? Dit kan je bijna in je slaap, zo makkelijk is het. Even het begin goed beginnen en voor je het weet ben je in haaktrance. Heerlijk!

3. De golfjessteek; nummer 170

Wij brengen een groot deel van onze vakantie door in de golven. Man en kids golfsurfen en ik breng mijn tijd in de zee vooral met bodyboarden door. Die heerlijke grote golven in Frankrijk brachten me op een idee….dat moet je toch ook kunnen haken :). En na enig speurwerk vond ik deze steek; heel toepasselijk “de gofjessteek”. Groetjes, Natasja

4. Haakpatroon Golfjes Deken

Haakpatroon Golfjes Deken – Een gratis Nederlands haakpatroon van een golfjesdeken. Een deken gehaakt in de golfjessteek.

5. De geribbelde golfjessteek haken

Vindt u het ook altijd zo prettig als u een project (bijna) gedachteloos kunt haken, zodat u er bijvoorbeeld…

6. Zandsteek

Leer hoe je de Zandsteek kunt haken en hoe je aan de zijkanten kunt meerderen en minderen.

7. Golfsteek haken

Chevronsteek of golfjessteek haken? In dit blog leggen je in een video tutorial uit hoe je deze golfsteek haakt.

8. Dikke gehaakte retro deken met patroon

Een hele fijne dikke gehaakte deken. Ik ben er zo verliefd op geworden. De deken is: Warm Hip Zacht Retro Comfortabel Ik ben blij! Heb je zin om lekker door te haken, zonder tellen, zonder steeds het patroon te moeten lezen? Gewoon haken als een soort meditatie? Dit kan je bijna in je slaap, zo makkelijk is het.

Even het begin goed beginnen en voor je het weet ben je in haaktrance. Heerlijk! Wat ook zo fijn is: de zijkanten worden kaarsrecht! En: De deken is aan beide kanten even mooi! De steek, die ik gebruik wordt soms de Blanket Stitch genoemd. In het boek “Haken!” van Betty Barnden is de Nederlandse naam Golfjessteek.

9. Deken met Stylecraft Weekender

De stylecraft Weekender heeft al vele haak en breiharten veroverd; een heerlijk chunky garen, vol, zacht en een prachtig glansje. Dit 100% acrylgaren wordt gebruikt voor omslagdoeken, sjaals en mutsen want het kriebelt niet en is heerlijk warm. De Stylecraft […]

10. Golfjessteek

Chevronsteek of golfjessteek haken? In dit blog leggen je in een video tutorial uit hoe je deze golfsteek haakt.

Plaats een reactie