Rond Haken (10+ Gratis Haakpatronen)

Als je eenmaal een tijdje haakt zul je merken dat het regelmatig handig is als je rond kunt haken. Daarmee bedoelen we zowel het haken van een rondje als in het rond haken. Wil je in de rondte haken voor het maken van een muts, wanten, sokken of een col kun je een magische cirkel gebruiken. Hoe je dat moet doen en hoe je een rondje kunt haken lees je hier. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Het zijn manieren van haken die je bij heel veel haakwerkstukken goed van pas zullen komen. Kun je in de rondte haken dan kun je dat gebruiken voor het maken van poppetjes, manden, onderzetters en nog veel meer. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt kun je je eigen touch geven aan het haakwerk en variëren met steken, kleuren en patronen. Leef je uit. 

10+ Beste Rond

1. Een perfecte cirkel haken

~ In Dutch In sommige haakpatronen komen cirkels voor. Wanneer je bijvoorbeeld een cirkel van alleen maar vasten (of (halve) stokjes) volgens onderstaand patroon haakt is het eindresultaat dat de &…

2. Hoe kun je een perfect ronde cirkel haken?

Hoe kun je de perfecte ronde cirkel haken? Feli legt je uit hoe je de meerderingen verdeelt bij het haken van een cirkel om tot een perfecte cirkel te komen.

3. ❤ ❤ #Iedereenkanhaken #Rondje #haken #howto #crochet #EASY#tutorial DIY#magische #ring #stokjes#leuk

4. Een perfecte cirkel haken

~ In Dutch In sommige haakpatronen komen cirkels voor. Wanneer je bijvoorbeeld een cirkel van alleen maar vasten (of (halve) stokjes) volgens onderstaand patroon haakt is het eindresultaat dat de &…

5. Hoe haak je een ronde cirkel of rond voorwerp?

Een cirkel is rond maar helaas gaat het toch best vaak fout. Wat een cirkel had moeten worden…ziet er uit als een hoekig geval. Hoe dat komt? Ik zal het u vertellen. Wanneer de meerderingen recht onder elkaar staan, krijg je vanzelf een hoger punt in het werk. Bij amigurumi worden vormen minder rond van vorm wanneer de meerderingen recht onder elkaar staan, dit is door het opvullen wel op te lossen. Ook heb je bij het plaatsen van meerderingen onder elkaar een schuine lijn door het werk lopen. Bij kleine werkjes heeft het meestal geen zin als er maar een stuk of 4 meerderingen zijn omdat het toch geen verschil geeft dan. De oplossing om geen hoeken te krijgen is eigenlijk best simpel, zorg dat de meerderingen niet direct toer naar toer onder elkaar zitten. Laat ze per toer verspringen! Ik zal je op weg te helpen: Ik geef aan waar twee vasten in 1 opening moeten, in de andere steken haak je een vaste. Begin met een verstelbare ring (magic loop) en haak 6 vasten in de ring Haak 2 vasten in elke opening (12) Haak 2 vasten in elke 2de opening (18) Haak 2 vasten in de 3de (24) Nu ga je verspringen met meerderen! Haak 1 vaste, haak 2 vasten in de volgende,daarna haak je alleen in elke 4de steek 2 vasten. Op het einde haak je de twee steken gewoon zonder te meerderen. (30) Haak 2 vasten in elke 5de (36) Haak in de 3de steek 2 vasten, haak daarna in elke 6de steek 2 vasten. Laatste drie steken haken zonder te meerderen (42) Haak 2 vasten in elke 7de (48) Haak in de 4de steek twee vasten, daarna in elke 8ste steek 2 vasten haken. Laatste 4 steken haken zonder te meerderen (54) Voor amigurumi: En stèl, je maakt een hoofd, een bal, een lijf. Dan volgen er een aantal toeren dat je alle steken haakt en dat je daarna moet minderen. Dan werkt het op dezelfde manier maar dan tel je terug;-) Dus achterste voren: Haak 4de en 5de samen, daarna elke 8ste en 9de samen haken. Laatste gewoon haken zonder te minderen (48) Haak de 7de en 8ste samen (42) Haak de 3de en 4de samen, daarna elke 6de en 7de samen haken. Laatste steken gewoon haken (36) Haak de 5de en 6de samen (30) Haak de 2de en 3de samen, dan elke 4 en 5de samen. Laatste steken gewoon haken(24) Haak de 3de en 4de samen (18) Haak de 2de en 3de samen (12) Haak 1ste en 2de samen (6)

6. Haken: Mandje in rotansteek, gratis haakpatroon, makkelijk

In dit artikel vind je een gratis haakpatroon om een mandje te haken in de Rotansteek. Het mandje is makkelijk te haken.

7. Patroon gehaakt rond vloerkleed (gratis bij 3 strengen)

Dit vloerkleed kan je zo groot maken als je zelf wilt. Het is gemaakt van de Hearts medium katoen en gehaakt op naald 10/12.

8. Rond haken met stokjes.

9. Magische ring | Leren haken | Cirkel haken | Makkelijk leren haken

10. Haakpatroon Chunky Rond Kussen

Een gratis Nederlands haakpatroon van een chunky rond kussen. Wil jij dit patroon ook haken? Haakpatroon Chunky Rond Kussen

11. Mandala 1 meter haken

Wil jij een mandala van 1 meter haken? Dat kan met het Blooming Daisy Mandala haakpatroon! Het patroon is uitgebreid voor een ring van 1 meter

Plaats een reactie