Zigzag Deken Haken (7 Gratis Haakpatronen)

Zigzag haken is een hele leuke manier om een speels effect te creëren in je haakwerk. Het is een steek die veelvuldig wordt gebruikt om kledingstukken voor in de zomer te maken. Denk hierbij aan vestjes, sjaals en rokken. De reden dat het zo fijn is voor de zomer is omdat er wat open ruimte zit tussen de zigzagsteken. Kies je voor deze steek dan is het leuk om flink veel kleur te gebruiken. Op die manier komt de zigzagsteek namelijk het beste over. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

Echtstudio - Haaktutorial: Hoe haak je een zigzag steek?

Leren haken doe je bij echtstudio! Haak de zigzagsteek, een mooie haaksteek voor het maken van dekens. Deze tutorial is … Lees alles

De zigzagsteek wordt ook wel chevronsteek genoemd. Het is een Franse benaming voor een visgraatmotief. Het leuke aan deze manier van haken is dat je zelf bepaald welke basissteek je gebruikt. Het is zowel mogelijk met vasten, halve stokjes of stokjes. Het geheim van de zigzagsteek is om op het juiste moment te meerderen of te minderen. 

7+ Makkelijke Zigzag deken patronen

1. Restjes Deken Haken

Restjes Deken Haken Het is weer tijd om je haaknaalden tevoorschijn te halen! Met deze tutorial kun je een prachtige deken maken van restjes wol. De zigzag steek maakt het patroon extra leuk en uniek. Wat heb je nodig? -Restjes wol in verschillende kleuren -Haaknaald nr. 4,5 -Scissors -Measuring tape Instructies: 1. Haak een magic ring met een restje wol in de hoofdkleur van je deken. Zorg ervoor dat de draad niet te strak is, want dan kun je later niet meer goed naaien. 2. Haak nu 12 lossen steken in de magic ring (of een ander aantal als je een andere grootte wilt). Maak dan een ketting van 3 lossen en haak een dubbele vaste steek in elke losse steek van de magic ring (zoals op de foto). Sluit af met een ketting van 3 lossen en sla de draad om. Haak nu weer in dezelfde

2. Zigzag Deken / Gehaakte Dekens / Haak Inspiratie

Er zijn vele soorten dekens die je kunt haken, maar een zigzag deken is een unieke optie. Zigzag dekens zijn gemaakt met een speciale haaktechniek waardoor ze een mooie textuur hebben. Ze zijn ook lekker warm en zacht, perfect voor een koude winterdag. Als je geïnteresseerd bent in het haken van een zigzag deken, dan hebben we hier wat inspiratie voor je. We hebben verschillende soorten gehaakte dekens verzameld om je te laten zien wat er mogelijk is. Van rustige en subtiele designs tot opvallende en kleurrijke dekens, er is vast wel iets naar jouw smaak bij!

3. Funky Zigzag Deken

Dit is een super leuk en funky zigzag deken! Het haken is heel eenvoudig, dus het is perfect voor beginners. Je gaat gewoon een aantal steken aan elke kant toevoegen tot je de gewenste breedte hebt. Dan ga je verder met het toevoegen van rijen tot je de gewenste lengte hebt. Dit deken zou ook leuk zijn om te versieren met patches of appliqués.

4. Golfsteek Haken

Als je een deken wilt haken in een zigzag-patroon, heb je speciale haaknaalden nodig die je kunt krijgen bij elke hobbywinkel. Deze naalden hebben een bol aan het einde waarmee je de draad vastpakt en omhoogtrekkt. Dit is wat je nodig hebt als je een golfsteek wilt haken: -Een bol chunky garen in de kleur naar keuze -Een paar haaknaalden in verschillende maten (de grootste moet matchen met het garen) -Een schaar -Een meetlint Om te beginnen, maak je eerst een slipknot en plaats je haaknaald in de lus. Vervolgens maak je vier losser omslagjes waarbij je de draad altijd achter de haaknaald legt. Als laatste steek je de haaknaald door alle lussen heen en trek je aan totdat alle lussen strak zitten. Dit is nu je basisring. Nu ga je verder met he

5. Zigzag Haken

Zigzag haken is een leuke en unieke manier om een deken te haken. Het geeft je deken een mooie textuur en maakt het ook leuk om te zien. Zigzag haken is niet moeilijk, maar het kan wel even duren voordat je het onder de knie hebt. In dit artikel leer je hoe je zigzag haakt en geef ik je ook wat tips voor het haken van een zigzag deken.

6. De Bezige Vingers Monique #- Baby Deken Zigzag Patroon

Monique had haar vingers de afgelopen week druk bezig gehouden met het haken van een babydeken in een zigzagpatroon. Deze afmaken volgens het boek ‘Gestreepte dekens haken’ van By… was een prestatie waar Monique erg trots op is.

7. Funky Zigzag Deken

“Wat maakt deze deken zo leuk? Nou, het zigzag patroon is niet alleen heel erg funky, maar ook heel eenvoudig te haken. Je hoeft maar twee kleuren garen te gebruiken en elke toer herhaalt hetzelfde patroon, dus je zult snel vooruitgang boeken. Bovendien is het een geweldige deken om mee te nemen op roadtrips of kampeervakanties, omdat het niet veel ruimte in beslag neemt.”

Plaats een reactie