Makkelijk Breipatroon Baby Muts Met Oortjes [Tutorial]

Je ziet ze steeds vaker, babymutsjes met oortjes. Het ziet er superschattig uit en is ondertussen natuurlijk ook lekker warm. Gelukkig is het maken van een baby muts met oortjes helemaal niet zo moeilijk. Het is simpelweg een klein mutsje met oortjes die je afzonderlijk van elkaar maakt en later aan elkaar maakt.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Kruidvat - Muts met oortjes breien

Er zijn verschillende breipatronen voor een baby muts met oortjes. Je kunt kiezen voor een baby muts met muizenoortjes, konijnenoren of leuke puntige poezenoren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een mutsje te maken die niet alleen oortjes heeft, maar ook een leuk dierengezichtje zoals een poes, beer of panda. 

Voor welk patroon je ook kiest, je zult met dit mutsje voor heel wat ´oehs´ en ´ahs´ zorgen bij mensen die je baby ermee zien. Om die reden is het ook een superleuk cadeau. 

11+ Beste Breipatroon baby muts met oortjes

1. Gehaakte berenmuts met patroon

Gratis haakpatroon voor een warme kindermuts. Een berenmuts met oortjes en een warme hals maken is niet heel ingewikkeld.

2. Babymutsje breien met oortjes

Met dit gratis breipatroon kun je een babymutsje breien met oortjes. Het mutsje lijkt op een hondje en ziet er geweldig uit.

3. Muts 5: gebreide ‘mis-muts’ (gratis patroon)

Soms gaat er iets mis maar is het resultaat eigenlijk nog leuker dan het oorspronkelijke plan. Ik kocht namelijk laatst bij de kringloop een boek van meer dan 30 jaar oud met allerhande breisteken. Er stond ook een patroontje in dat me heel geschikt leek voor een muts. Dus ik aan het breien… maar oeps. Mijn werkje zag er niet uit zoals op het plaatje… verre van zelfs ;-) Maar toen ik het nog eens beter bekeek vond ik de per ongeluk gebreide ‘golfjes’ eigenlijk wel leuk. Ik herleide wat ik (fout) had gedaan en schreef het op. En tadaa: hierbij het patroon van mijn mis-muts ;-) Dit heb je nodig: Phildar partner 6 in de kleuren marine, ecru, poudre en chataigne (elk 1 bol) Rondbreinaald 7mm 40 cm Pomponmaker van 9 cm of een stukje karton Stopnaald om de draadjes weg te werken Zo maak je de muts (voor een meisje van 2-4 jaar of hoofdomtrek 51-53): Zet 72 steken op met poudre Brei 7 toeren in boordsteek (2 recht, 2 averecht). Keer hierbij niet, zoals je op gewone naalden zou doen, maar brei gewoon door Brei nu op de volgende manier het patroon: Toer 1 en 2 met marine: alle steken recht Toer 3 met ecru: 1r, *3 steken afhalen zonder te breien, 3r*, herhaal *tot* tot laatste 5 steken, 3 steken afhalen zonder te breien, 2r Toer 4 met ecru: 2r, *1 afhalen zonder te breien, 5r*, herhaal *tot* tot laatste 4 steken, 1 steek afhalen zonder te breien, 3r Toer 5 en 6 met ecru: alle steken recht Toer 7 met marine: 1 steek afhalen zonder te breien, *3r, 3 steken afhalen zonder te breien*, herhaal *tot* tot laatste 4 steken, 3 steken afhalen zonder te breien, 1r Toer 8 met marine: *5r, 1 steek afhalen zonder te breien*, herhaal *tot* tot het einde van de toer Toer 9 en 10 met marine: alle steken recht Toer 11 met ecru: als toer 7 Toer 12 met ecru: als toer 8 Toer 13 en 14 met ecru: alle steken recht Toer 15 met marine: als toer 3 Toer 16 met marine: als toer 4 Toer 17 en 18 met marine: alle steken recht Toer 19 met ecru: als toer 3 Toer 20 met ecru: als toer 4 Toer 21 en 22 met ecru: alle steken recht Toer 23 met poudre: als toer 7 Toer 24 met poudre: als toer 8 Toer 25 t/m 30 met poudre: alle steken recht Toer 31: Brei steeds 2 steken samen. Je hebt nu 36 steken Toer 32: brei alle steken recht Toer 33: brei steeds 2 steken samen. Je hebt nu 18 steken Toer 34: brei alle steken recht Knip de draad af op 20 cm. Rijg de draad door de steken van de bovenste toer en trek aan. Maak met de kleur chataigne een pompon, naai deze vast en werk de losse draadjes weg. 

Plaats een reactie