Makkelijk Breipatroon Ajour Vest Dames [Video]

Ajour breien is een leuke manier om een vest te maken voor jezelf of iemand anders. Ajour breien wordt ook wel ´gaatjes breien´ of ´kantbreien´ genoemd. Door op deze manier te breien ontstaat er een patroon van gaatjes in je breiwerk, hierdoor wordt je breiwerk lekker luchtig en speels.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Zomervestje/truitje Alma

Belangrijk bij ajour breien is om van rechtsonder naar linksboven te lezen. Dit is misschien een beetje anders dan dat je gewend bent, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het redelijk eenvoudig. De gaatjes ontstaan als het ware door steken samen te breien waarbij je voor of na het breien de draad om de naald slaat. Je kunt tijdens het breien controleren of je het goed doet door de steken te tellen.

Ajour breien is vanwege de gaatjes in het patroon een perfecte methode om leuke zomerse breiwerkjes te maken. We hebben hier een paar mooie breipatroon voor ajour vesten voor dames verzameld. 

10+ Beste Breipatroon ajour vest dames

1. Breipatroon Catania Ajour Vest

Breipatroon Catania Ajour Vest – Een elegant vestje gebreid in een chic ajour motief met het zachte 100% katoen SMC Catania. Het vestje heeft lange mouwen en een mooie rond halslijn voor een vrouwelijk effect. Het breipatroon bevat een uitgebreide beschrijving inclusief telpatronen en is geschikt voor gemiddeld tot gevorderd niveau. Voeg jij zo’n prachtig ajour vestje toe aan je zomergarderobe?Kies jouw favoriete kleur, download het gratis breipatroon en ga aan de slag! De ajour top wordt beschreven in de volgende maten: XS / S / M Benodigdheden: – 10/10/11 bollen SMC Catania kleur 212 – Rondbreinaalden no. 2 & 2,5mm, 60 cm – Maasnaald met stompe punt – 5 knopen ø18mm Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

2. Gratis Breipatroon Phildar Ajour kindervestje

Een beeldig vestje voor grote en kleine meisjes met een fijn ajour motiefje. Met een uitgebreide beschrijving en een telpatroon is het een goed te volgen breipatroon. Nodig: Phildar Partner 3,5 Blauw-Lagon (0022) aantal bollen: 5-6-7-9-12 (voor 2, 4, 6, 8/10 of 12/14 jaar) (Rond)breinaalden 2,5 en 3 mm, stekenmarkeerders, haaknaald 3 mm en 5 à 6 knopen 23 mm. Leg het gratis patroon in je winkelmandje, loop zonder betalen door het afrekenproces. Als je geen account hebt, maak eerst een account aan. Je vindt al jouw gratis patronen in je account onder het tabje: ‘mijn downloads’, openen gaat met Adobe reader. Ook voor het bijbehorende garen staan we je graag tot dienst, want daar eten wij boterhammen van. Wij hebben er met veel liefde aan gewerkt, heel veel handwerkplezier!

3. Vest ajourpatroon

Vest met ajourpatroon gebreid.

4. eenvoudig basis ajour

Eenvoudig basis ajour is een all-over motief dat een leuk gaterig breiwerk oplevert. Een lekker zomers motief dus. Door de mohair wordt het extra luchtig.

5. Luchtig vest voor de lente gratis patroon

Het patroon van het supermakkelijke vest dat ik al eerder deelde kan je op heel veel verschillende manieren aanpassen. Zoals gezegd is het hier wat hectischer de laatste tijd (vooral in mijn hoofd …

6. Zelfgebreid vest, ajour gratis breipatroon voor dit vest kunt u hier vinden

Yes eindelijk want dit was best wel een klus hoor ! Mijn zelfgebreide vest is klaar en ik ben er best trots op. Het past goed en is heel m…

7. Phildar Phil Bonbon dames ajour vest uit boek 197 (m4)

Phildar dames ajourvest breien van Phil Bonbon uit boek Nr.197. Het dames kokervest is gebreid in boordsteek en ajourpatroon op naalden 5.5mm en .5mm. Ook zijn er stekenmarkeerders en 5 knoopjes van 20mm nodig. Bij het breipakket ontvangt u het garen incl. breipatroon.

8. Zomers ajour vestje breien (Wolplein blog)

Ajour vestje breien – Ben jij nog op zoek naar een lekker item voor de zomer? Ga aan de slag met het patroon van dit heerlijke vestje en je hebt een ideaal item voor op zomerse dagen! Draag het over e

Plaats een reactie