Makkelijk Breipatroon Dames Vest Makkelijk [Video]

Heb je nog niet zoveel ervaring met breien, maar wil je wel graag een damesvest breien? Geen probleem, ook hiervoor hebben we een makkelijk breipatroon. Een vest is een heel veelzijdig kledingstuk waarvan je er zonder twijfel al een paar in de kast hebt hangen. Maar een zelfgebreid vest is extra bijzonder. Bovendien kun je zelf je favoriete kleur kiezen als je hem zelf breit. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Zomervestje/truitje Alma

De makkelijkste breisteken om te gebruiken voor een dames vest zijn de ribbelsteek en de tricotsteek. Kies je voor de tricotsteek dan krijg je op eenvoudige wijze een fijne elastische stof waarvan je een vest kunt maken. Een andere eenvoudige breisteek is de ribbelsteek. De ribbelsteek wordt ook wel de garter stitch genoemd. Het is een vorm van breien waarbij je alleen recht breit. Het is heel eenvoudig; insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden. 

Wil je een makkelijk damesvest breien dan moet je ook rekening houden met de mouwen. De raglanmouw is een mooie manier van het breien van mouwen, maar het is ook redelijk ingewikkeld. Het is daarom beter om te kiezen voor een rechte mouw die je later opzet, of een afhangende mouw die je ook recht kunt breien. 

7+ Beste Breipatroon dames vest makkelijk

1. Wegkruipvest in ribbelsteek, nu ook voor grotere maten

Voor de wegkruipvest in ribbelsteek hebben wij zo veel leuke reacties op gehad. Hier nogmaals de breibeschrijving voor grotere maten.

2. Vest ‘CrissCross’

3. Herfst / Winter

4. Truien, vesten, tops

5. Vest Soft Pink handmade by juf Sas met gratis patroon

Het weer wordt lekkerder. In de lente is een trui vaak te warm en een shirtje te koud dus het werd tijd voor een juf Sas vest. Natuurlijk een grof gebreid vest, op breinaalden 12. Bij de Action zag ik de bollen Regular Soft Pink liggen voor €0,59 per bol. Een mooie zachte kleur roze die je goed kan combineren met andere kleuren. En de pinks zijn in dit voorjaar dus er werden een boel bollen ingeslagen. Regular Soft Pink is wel dun garen maar driedubbel dik kan je dit goed op

6. Trui

7. De Bernadette die niet van je schouders glijdt

Plaats een reactie