Pannenlappen haken: 19+ Gratis Haakpatronen!

Je kunt je hete potten en pannen natuurlijk vastpakken met een theedoek of handdoek, maar is het niet vele makkelijker om een paar pannenlappen te gebruiken? En wat als die pannenlappen er nu ook nog eens mooi uitzien. Uiteraard kun je de Hema binnenstappen, maar dan heb je pannenlappen die iedereen gebruikt. Veel mooier is een paar pannenlappen die je zelf gehaakt hebt. Ze zijn niet alleen mooi, ze gaan bovendien ook nog eens jaren mee, wel zo duurzaam.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Haken - tutorial #202: oma's pannenlap

Pannenlappen zijn niet alleen leuk om voor jezelf te maken, het is ook nog eens een heel leuk cadeau voor vrienden of familie. En ben je een beetje handig met haken dan kun je er ook nog een persoonlijk tintje aan geven. De basispatronen voor pannenlappen zijn redelijk eenvoudig dus je hebt in een handomdraai een mooi cadeau in elkaar gezet. Bekijk onze leuke patronen voor pannenlappen.

19+ Beste Pannenlappen Haakpatronen

1. oma pannelappen

Mijn oma was een echte handwerkster. En van haar heb ik de handwerkgenen geërfd en ook de basis aangeleerd. Zij haakte vroeger mooie oma pannelappen. En ik haakte er afgelopen jaar wel zes… …om weg te geven. Hoe werkt het? Je begint met de ring: haak 15 lossen en sluit tot ring in de ring haak je 24 stokjes (start met 2 lossen) Daarna haak je de lap: toer1: 5 st, 2 l, 5st (in het midden maak je een middengat door de twee st met daartussen de twee lossen in één steek te haken) toer2: 2 keer lossen, 5st, 2l, 6 st (in het middengat haak je 1st-2l-1st) toer3-27: Zo ga je door met hetzelfde principe, waarbij je dus steeds meerdert d.m.v. 1st-2l-1st in het middengat. Picot randje erom haken met een contrasterende kleur en je bent klaar! Zie hier wat picots. Cadeautje van ~Yvonne~

2. Pannenlappen

Al zo vaak had ik mooie pannenlappen gezien in de wafelsteek, maar ik haakte ze nog nooit. Voor iemand die graag in de keuken staat wilde ik graag zo’n setje haken en dus ging ik op zoek naar het patroon. Geloof het of niet, ik kreeg het patroon van deze pannenlappen niet gevonden. Tenminste, niet in het wafeltjespatroon dat ik voor ogen had. Dan dus maar zelf aan de slag! Ik kocht een paar bolletjes Drops Cotton Light in lichtgrijs. Dit garen is een beetje gemêleerd en oogt lekker stoer. PATROON PANNENLAPPEN Nodig voor 2 pannenlappen: 2 bollen Drops Cotton Light haaknaald 3.0 stopnaald TIP: Ben je nog niet bekend met het haken van de wafelsteek? Bekijk dan eerst de tutorial van Echtstudio. Hierin wordt de wafelsteek heel duidelijk en stap voor stap uitgelegd. Start met een ketting van 35 lossen. 1. 1 st in de 4e losse vanaf de haaknaald, daarna 1 st in elke losse. 2. 2 l (= 1 stokje), 1 st om het 2e stokje van de vorige rij heen, *1 st in de twee volgende stokjes, 1 st om het volgende stokje heen*, herhaal *_* tot aan het einde van de rij, 1 st in het laatste stokje. 3. 2 l (= 1 stokje), 1 st op het 2e stokje van de vorige rij, **1 st om de twee volgende stokjes heen, 1 st in het volgende stokje**, herhaal **_** tot aan het einde van de rij, 1 st in het laatste stokje. Herhaal rij 2 en 3 tot je een vierkant hebt van 10 bij 10 blokjes. Hecht niet af. Haak vervolgens een rand van vasten rondom: links 1 l, ga verder aan de linkerzijde van je lapje, 3 v om het eerste/laatste stokje van elke rij. onder 1 l, 1 v in elke losse. rechts 1 l, 3 v om het eerste/laatste stokje van elke rij. boven 1 l, 1 v in elk stokje en aan het einde van de rij 20 l, 1 hv in de 20e losse vanaf de haaknaald en hecht netjes af in de 1e vaste van de linkerzijde.

3. Kijk hoe je deze mooie pannenlap in weefsteek haakt!

Hou je van pannenlappen haken? Dit is een gehaakte pannenlap in weefsteek. Een weefsteek haken is niet moeilijk. Bekijk het filmpje!

4. Vrolijke pannenlappen haken

Met de paasdagen in zicht zijn deze pannenlappen toch wel heel leuk om even te haken. Het patroon bestaat voornamelijk uit stokjes en een randje vasten, dus snel beginnen maar! Ik heb 4 vrolijke kl…

5. Haakinstructies voor een afgiethulp

Een tikkie ouderwets misschien, maar wel superhandig: de afgiethulp. Sandra geeft haakinstructies over hoe je zo’n handig hulpmiddel haakt.

6. Ouderwetse pannenlappen haken of kopen

Wil je zelf weer eens makkelijke ouderwetse pannenlappen haken of gehaakte pannenlapen kopen? Het is een klassieker onder de pannenlappen.

7. Patroon pannenlap

Op veler verzoek Hier komt het patroon van de pannenlap! Hiervoor heb ik even toestemming gevraagd, want een haakvriendin heeft hem uitgeschreven aan de hand van een oud voorbeeld. Bedankt Gitte! Toer 1: haak een ketting van 110 lossen + 2 keerlossen Toer 2: haak in elke steek een stokje en begin in de derde steek van de naald, eindig met 2 keerlossen Toer 3: Haak de hele toer weer stokjes, eindig met 2 keerlossen Verander van kleur. Toer 4: Haak de hele toer weer stokjes, eindig met 2 keerlossen Toer 5: Haak de hele toer weer stokjes, eindig met 2 keerlossen Verander van kleur. Toer 6: Haak de hele toer weer stokjes, eindig met 2 keerlossen Toer 7: Haak 45 stokjes, dan 20 lossen, vanaf de 21 steek weer stokjes haken tot het einde van de toer, 2 keerlossen. Toer 8: Haak de hele toer weer stokjes, eindig met 2 keerlossen Verander van kleur. Toer 9: Haak de hele toer weer stokjes, eindig met 2 keerlossen Toer 10: Haak de hele toer weer stokjes, eindig met 2 keerlossen Verander van kleur. Toer 11: Haak de hele toer weer stokjes, eindig met 2 keerlossen Toer 12: Haak de hele toer weer stokjes. Hecht af en werk de draad netjes weg. Haak nog zo’n lap en haak ze dan met een rand halve vasten op elkaar. Eindig met 12 lossen en zet deze met een halve vaste weer vast aan de lap. Zo heb je een lus om op te hangen. Dit is het originele patroon. Mijn pannenlap heb ik met een andere kleurvolgorde gemaakt, want ik haakte restjes. Daarnaast heb ik niet 1 lus gemaakt in een hoek, maar twee aan de korte kanten van de pannenlap. Op die manier kun je hem dubbelgevouwen ophangen. Ik wens iedereen veel plezier en als je vragen hebt over dit patroon, stel ze gerust! Fijn weekend!

8. Haakpatroon Golfjes Pannenlap

Een gratis Nederlands haakpatroon van een golfjes Pannenlap. Deze pannenlappen hebben een mooi golfpatroon. Wil je meer weten, lees verder over het patroon.

9. Ouderwetse pannenlappen haken

Wil je zelf weer eens makkelijke ouderwetse pannenlappen haken of gehaakte pannenlapen kopen? Het is een klassieker onder de pannenlappen.

10. Haakpatroon Lisa’s Pannenlappen

Een gratis Nederlands haakpatroon van pannenlappen in de Crunch Stitch. Wil jij deze sterke en robuuste pannenlappen ook haken? Het patroon vind je op Haakinformatie.

11. 4 gratis haakpatronen voor PANNENLAPPEN

Hier vind je vier verschillende haakpatronen voor mooie gehaakte pannenlappen om zelf te maken. Voor de beginnende en de gevorderde haker.

12. Gehaakte pannenlappen om zelf te maken

Hier vind je vier verschillende haakpatronen voor mooie gehaakte pannenlappen om zelf te maken. Voor de beginnende en de gevorderde haker.

13. Gratis haakpatroon: PANNENLAPPEN

Pannenlappen gemaakt in wafelsteek door Haak & Maak Klik hier voor het gratis haakpatroon

14. Dubbel Gehaakte Pannenlappen

pannenlappen, pannenlappen haken, gehaakte pannenlappen, dubbelgehaaktepannenlappen, potholder, crocheted potholder, crocheting, crochet, haken, lindevrouw, action, haakpatroon pannenlappen, gratis haakpatroon pannenlap, woonasseccoires,cottonXL,

15. Makkelijke pannenlappen haken

Wil je zelf weer eens makkelijke ouderwetse pannenlappen haken of gehaakte pannenlapen kopen? Het is een klassieker onder de pannenlappen.

16. Pannenlappen in de vorm van een jurkje

23 lossen plus 2 lossen, eerste stokje in de vierde losse en in volgende lossen stokjes (23 stokjes) In totaal 16 rijen stokjes. Lapje dubbelvouwen. 20 boogjes rondom haken van 2 lossen en een vaste. In de boogjes: 1 stokje, 1 losse, 1 stokje (20x) In totaal 4 rijen. In de lossenruimte: 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes (20x) In totaal zeven rijen Laatste rij: vasten op de stokjes. De zijkanten dubbelhaken met picotjes (2 lossen en een vaste in de eerste losse) Een koordje haken voor in de taille. Een ophanglusje van 12 lossen Evt. een klein hartje of bloemetje op het bovenstukje Gehaakt van Catania, haaknaald 3

Plaats een reactie