Gratis Breipatroon Muts Dames [Gratis download]

Wil je een leuke muts voor dames maken dan hoef je niet verder te kijken. We hebben een aantal leuke breipatronen hier voor je verzameld. Het breien van een muts is een relatief eenvoudig breiwerk dat voor zowel gevorderde breiers als beginnende breiers eenvoudig is te maken. Je hebt er maar één bol wol voor nodig. Kies als beginner het beste voor simpel synthetisch garen dat niet te veel pluist en ook niet te dik is. Kijk op de verpakking welke breinaalden je nodig hebt zodat het breiwerk perfect wordt. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Bubble Stitch breien 🧶

Ben je al wat meer ervaren met breien dan kun je ervoor kiezen om wat dikkere breinaalden te gebruiken zodat je wat lossere steken krijgt. Het resultaat is een muts die lekker licht en luchtig is. Wil je liever een muts die geen kou doorlaat, houdt je dan aan de breinaald maat die op de verpakking staat. je kunt ook kiezen voor een kleinere naald die zorgt voor een strakker patroon. 

7+ Beste Breipatroon muts dames

1. Muts

2. Gratis patroon

Gratis breipatroon “Blue Winds” – Gebreide muts met bijpassende sjaal voor dames, gemaakt van Drops Big Merino wol – Drops Design ✓ Nieuwe ontwerpen ✓ Voordelig garens online ✓ Snelle service!

3. Muts breien

Bij het leuke cadeauwinkeltje WAAR zag ik mooie mutsen en sjaals liggen van Granny’s Finest. Thuis heb ik hun website bekeken. Hun producten zijn met de hand gemaakt door Nederlandse oma’s en ontworpen door jong creatief talent. Een mooi concept. Ze bleken ook garen te verkopen. Ik was vooral nieuwsgierig naar hun Stuffed Cotton (ik ben niet zo van de wol). Dus heb ik een bol besteld en daar een leuke muts van gebreid. Ik heb de gewone Stuffed Cotton gekocht (voor naald 5-6). Ik denk dat dit de Skinny versie is (maar dat is niet heel duidelijk). Ze hebben ook nog een Chunky versie (naalden 9-12) en een Super versie (naalden 15-30). Het is heel apart garen. 55% katoen en 45% nylon. Een netje (ik denk de katoen) met daarin superzacht spul (ik denk de nylon). De draad op zich is een beetje rekbaar, maar het eindresultaat (1 recht/1 averecht) is flink elastisch. Op een bol van 100 gram zit 200 meter, best veel. Deze muts kon ik er van maken en ik heb nog een klein bolletje over. Het patroon van de muts is simpel. Op een rondbreinaald steken opzetten (een even aantal). Ik heb 92 steken opgezet, maar bij het minderen bleek dat een veelvoud van 8 beter was geweest, omdat ie dan helemaal symmetrisch wordt. Na het opzetten 1 recht/1 averecht breien totdat je ‘m lang genoeg vindt en dan minderen. Voor het minderen heb ik de centered double decrease gebruikt: brei tot 1 steek voor de steek die in het midden moet komen haal 2 steken tegelijk af (alsof je ze recht wilt samenbreien) brei de volgende steek recht haal de 2 afgehaalde steken over deze steek heen Hiermee minder je van 3 naar 1 steek. Dat heb ik op vier plekken verdeeld over de toer gedaan. Elke toer heb ik geminderd, totdat er nog 6 steken over waren. De draad heb ik 2x door die 6 steken gehaald, aantrekken en klaar. Hij is lekker lang, dus ook “slouchy” te dragen. Op deze foto een poging…

4. Muts

5. Muts

6. Patroon mannen muts

Een blog over haken en breien.

7. Brei- en haakpatroon Muts met handwarmers

Plaats een reactie