Gratis Breipatroon Muts Rondbreinaald [Beginnersuitleg!]

Wie wel eens breit heeft vast wel eens een muts gemaakt, maar heb je ook wel eens een muts gemaakt met een rondbreinaald? Voor breiwerken die rond zijn, zoals truien, rokken, sokken en mutsen, is het handig om een rondbreinaald te gebruiken. Veel mensen denken dat het moeilijk is om rond te breien, maar in realiteit valt dat reuze mee. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Muts breien op een rondbreinaald

Wil je een muts rondbreien dan moet je daarvoor de maat rondbreinaald gebruiken die aangegeven staat op het patroon. Voor een muts gebruik je over het algemeen een rondbreinaald van 40 centimeter. Zorg dat de naald niet te groot is want anders kun je het breiwerk aan het einde niet aan elkaar verbinden. Is de breinaald te klein dan is dat minder erg. Als je begint zet je de steken gewoon zo op zoals je gewend bent. Nadat je ze allemaal hebt opgezet verbind je de eerste en laatste steek met elkaar. Let bij het opzetten goed op dat de steken op de naald niet draaien. Bekijk al onze breinpatronen voor een rondgebreide muts hier. 

19+ Beste Breipatroon muts rondbreinaald

1. Gratis breipatroon Olympia kol en muts

Kol en muts breien – Een kol en muts brei je super snel met dit breipatroon van Lana Grossa! In no-time heb je een nieuwe muts en kol met dit prachtig gemêleerde garen van Olympia. Zorg dat je er warm bij loop in de winter. Benodigdheden: – 4 x Lana Grossa Olympia – rondbreinaald nr. 8, met voor de muts lengte 40 cm en voor de col lengte 60 cm Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

2. Muts breien voor beginners

Muts breien voor beginners? Met dit gratis breipatroon kun je eenvoudig zelf een muts breien.

3. Breipatroon muts

Voor een stoere meiden- of jongensmuts bedacht ik dit patroon. Voor de meiden met bloem, voor de jongens zonder. Benodigdheden: Breinaalden 3mm of rondbreinaald Twee kleuren wol Vilt Knoopje 1. Zet 34 steken op een naald 2. Brei 7 rijen in boordsteek ( *1r, 1ar*, herhaal* ) 3. Brei nu in een andere kleur verder in tricotsteek ( recht ) 3 rijen. 4. Brei 3 rijen tricotsteek met de kleur van de boord. 5. Herhaal het kleurenpatroon om de 3 rijen, brei het hele patroon in tricotsteek tot een hoogte van 30 naalden. Hecht de draden af. 6. Trek een draad door iedere steek van de laatste naald, trek het draad aan en knoop het vast met de draad naar de binnenkant. Zo sluit je de bovenkant van de muts. 7. De jongensvariant is nu klaar, voor de meiden is het stoer om er nog een bloem op te maken. Knip uit vilt twee bloemen en naai ze op elkaar vast met een mooie knoop. Heel veel succes en plezier met het patroon! ( Alleen voor eigen gebruik, niet voor commerciële doeleinden )

4. Gratis patroon: de blauwe muts

Ik kreeg een aantal vragen of ik een patroon w ilde maken, en dat wil ik zeker! (klik op de link voor het patroon) (Let erop om de opzet …

5. Brei patroon Hippe Muts De Haakfabriek

Breipatroon muts Benodigdheden voor de zwart met bruine muts: 2 bollen Scheepjes Stonewashed XL 843 1 bol Scheepjes Stonewashed XL 841 1 bol Scheepjes Stonewashed XL 849 1 bol By Claire Sparkle 2172 Rondbreinaald 5.00 40 cm Borduurnaald Benodigdheden voor de rood grijze muts: 2 bollen Scheepjes Stonewashed XL 842 1 bol Scheepjes Stonewashed XL 860 1 bol Scheepjes Stonewashed XL 847 1 bol By Claire Sparkle 2231 Rondbreinaald 5.00 40 cm Borduurnaald Beschrijving : Zet 46 steken op zoals je ook op een rechte breinaald doet. Laat een lange draad hangen aan je werk deze heb je aan het eind nodig. Verdeel de steken gelijk matig over je naald en let op dat ze niet gedraaid zitten. Markeer je steek om het begin aan te geven. Haal nu de eerste opgezette steek van je naald af en wissel deze met de laatst opgezette steek.. Zo krijg je een mooie aansluiting in je breiwerk. De eerste toer zal wat strak breien maar dat komt goed zodra je een stukje verder bent. Een trucje die ik zelf altijd gebruik is om je steken op te zetten op twee naalden je houdt de naalden tegen elkaar en zet daar de steken overheen. Brei alle toeren recht Brei 25 toeren met 849 (847) Brei 15 toeren met 841 (860) Brei 70 toeren met 843 (842) Hecht de steken af en laat een lange draad zitten. Rijg deze draad door alle lusjes van de afhechtsteken. Doe het zelfde met de beginsteken. Trek de draden aan zodat je het als het ware dicht maakt Draai de muts binnenste buiten met de binnenkant van het breiwerk tegen elkaar. Je krijgt nu de aangetrokken gedeeltes tegen elkaar aan zet het met een paar steken aan elkaar vast. Laat de draden nog even zitten want daar kan je straks perfect je pompon aan vast maken. Zo krijg je dus een mooie gevoerde muts die er aan de binnenkant net zo mooi uit ziet als de buitenkant Het leuke van deze muts is dat het lijkt of alles is ingebreid, maar niets is minder waar het is er allemaal op geborduurd. Hier kan je je eigen creativiteit gebruiken. Je kan de muts ook eerst borduren en later dicht maken dat is wel wat makkelijker ik zelf had de mutsen al af en had later het idee om ze te gaan borduren ;-). Hoe je dit moet doen staat perfect omschreven op deze leuke blog: http://littlecottonrabbits.typepad.co.uk/my_weblog/2014/07/duplicate-stitch.html Versier (Borduur) naar eigen inzicht met de overgebleven Stonewashed Xl en By Claire Sparkle je muts. Zet als laatste je pompon vast met de overgebleven draden aan de bovenkant van de muts. Heel veel brei en draag plezier.

6. Wanten breien op een rondbreinaald

Het breien van wanten, handschoenen of sokken leek me altijd al leuk maar ik werd afgeschrikt door die vier of vijf naalden die je daarvoor nodig hebt. Ik vouw mijn breiwerken voortdurend op, neem …

7. Breipatroon Brigitte Muts & Colsjaal

Breipatroon Brigitte Muts & Colsjaal – Deze set van een muts en colsjaal is perfect voor de koude winterdagen. De muts en colsjaal zijn gebreid in jacquard motief en hebben daardoor een prachtige Scandinavische look. Het zachte garen Brigitte no. 2 maakt de muts en sjaal heerlijk warm en comfortabel om te dragen. Afmeting colsjaal: omtrek 60cm, hoogte 25cm Afmeting muts: 52 – 56cm hoofdomtrek Benodigdheden: – 2 bollen Lana Grossa Brigitte no. 2 kleur 18 – 1 bol Lana Grossa Brigitte no. 2 kleuren 1, 4, 16 en 17 – Rondbreinaald 6mm en 6,5mm, 40 cm en kousenbreinaalden 6,5mm voor de muts – Rondbreinaald 6,5mm, 60 cm voor de colsjaal Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

8. Gratis Halswarmer Breipatroon + Muts ✓ Sjaal-Breien.nl

Gratis halswarmer breipatroon met bijbehorende muts – Design Cupcake – Professionele en trendy sjaal breipatronen voor de beginnende tot gevorderde breier!

9. Breipatroon Muts en halswarmer

10. Muts breien op een rondbreinaald

11. Gratis patroon

12. Zelf een muts haken? Een gratis patroon vind je hier

Haak een warme muts in een uurtje. Voor de beginnende haker heel goed te doen!

13. Breipatroon Muts

14. Brei- en haakpatroon Muts met handwarmers

15. Muts breien voor beginners

Met dit patroon ga je een muts breien voor beginners. Dit is een ideaal project voor tussendoor of als vingeroefening voor groter werk.

16. Muts breien patroon voor 7 maten 🍂

Patroon muts en sjaal breien is gratis! Wil je liever een papieren boekje dan een digitale download, dan betaal je alleen verzendkosten.

17. Super snel een col en muts breien

Wil je snel een warme muts en sjaal breien? Ga dan aan de slag met dit gemakkelijke breipatroon van Lana Grossa!

18. Simpele gestreepte baby muts! *Met patroon

En we blijven nog even in de baby-sferen… Maar nu even genoeg voetjes bedekt, tijd voor een warm hoofdje! Wederom een simpel patroontje, te breien op rondbreinaald (magische lus methode zoals beschreven hier), naalden zonder knop of op twee naalden en op het eind dicht te naaien met een naadje. Naalden 4.0mm met babywol. Allebei de versies staan beschreven in het patroon. Veel plezier ermee! Voor het patroon: Simpele gestreepte baby muts Still knitting baby-accesoiries, but enough covering of little feet! Now continue with a little pattern for a nice warm head! Once again a simple pattern which can be knitted on dpn’s, one circulair needle (magic loop method) or two knitting needles and closed with a seam in the end. Needles 4.0mm and baby-yarn. Both versions are available in this pattern Have fun with it! For the pattern: Simple striped baby hat –

19. Muts breien in de juiste maat

Een muts breien is niet moeilijk, alleen de juiste maat krijgen wel…. Dus ik op zoek naar een handig patroon, en toen kwam ik deze tabel tegen bij Jessica Tromp. Nu kan ik mijn eigen mutsen ontwerpen met de juiste maat erbij. Hoop dat jullie er iets aan hebben!

20. Kabel muts (gratis patroon)

Kabels breien stond al lang op mijn lijstje. Dat had ik nog nooit gedaan. Het leek me ook best ingewikkeld maar met DIT basispatroon van een gevlochten kabel van handwerktechniek.nl bleek het een eitje. En passend bij de sjaal die ik voor Janne maakte werd het uiteraard… een roze eitje! ;-) Het gratis patroon van het haasje vond je eerder HIER op mijn blog. Het patroon van de wantjes, met dezelfde kabel als de muts, volgt snel. Het hele setje: Dit heb je nodig: 75 gram wol voor naalden 5-6 (ik gebruikte lark garen van Quince en Co in de kleur pomegranate). Rondbreinaald 5mm en lengte 40 cm Rondbreinaald 6mm en lengte 40 cm Naalden zonder knop 6 mm Kabelnaald Stekenmarkeerder Pomponmaker van 9 cm of een stukje karton Stopnaald om de draadjes weg te werken Zo maak je de muts (voor een meisje van 4-6 jaar): Zet 82 steken op met breinaald 5 mm Zorg dat de toer niet gedraaid zit, plaats de stekenmarkeerder aan het begin van de toer en brei in de rondte 8 toeren in boordsteek (1 recht, 1 averecht). Ga verder met breinaald 6 mm Toer 1: recht [minder in de 1e toer na de boord 1 steek. Doe dit door de eerste 2 steken van de toer samen te breien. Je hebt nu 81 steken op je naald. Deze mindering heb je nodig om het patroon goed te laten kloppen. In alle volgende keren dat je deze toer breit minder je niet] Toer 2: recht Toer 3: *3 steken op de kabelnaald zetten en voor je werk houden, 3r, de steken van de kabelnaald terugzetten op de linkernaald en recht breien, 3r*, herhaal *tot* tot het einde van de toer. Toer 4: recht Toer 5: recht Toer 6: recht Toer 7: *3r, 3 steken op de kabelnaald zetten en achter je werk houden, 3r, de steken van de kabelnaald terugzetten op de linkernaald en recht breien*, herhaal *tot* tot het einde van de toer. Toer 8: alle steken recht Herhaal toer 1 t/m 8 nog 3 keer Begin nu met minderen als volgt: Toer 1: alle steken recht Toer 2: alle steken recht Toer 3: *3 steken op de kabelnaald zetten en voor je werk houden, 3r, de steken van de kabelnaald terugzetten op de linkernaald en recht breien, 3r*, herhaal *tot* tot het einde van de toer. Toer 4: minder 1 steek door de eerste 2 steken recht samen te breien, daarna alle steken recht (80) Toer 5: *6r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer Toer 6: alle steken recht (70) Toer 7: *5r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (60) Toer 8: *4r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (50) Toer 9: *3r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (40) Ga verder met de naalden zonder knop Toer 10: *6r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (35) Toer 11: *5r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (30) Toer 12: *4r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (25) Toer 13: *3r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (20) Knip de draad af, rijg deze door de steken van de laatste toer en trek aan. Maak desgewenst een pompon, naai deze vast en werk de losse draadjes weg.

Plaats een reactie