Rondje Haken (16+ Gratis Haakpatronen)

Wie wel eens haakt, zal al snel een keer op het punt komen dat het handig is om een rondje te haken. Dit heb je bijvoorbeeld nodig als je een onderzetter maakt of voor sommige amigurumi´s. Waar veel mensen tegenaan lopen bij het haken van een rondje is dat je na verloop van tijd geen rondje, maar een zeshoek krijgt. Dit komt doordat je elke keer op dezelfde plek meerdert. Om te voorkomen dat je een ongelijk hoekig rondje krijgt, is het belangrijk om de plek waar je meerdert elke keer af te wisselen. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

We hebben hier een aantal patronen voor je verzameld zodat je zelf aan de slag kunt met het haken van een rondje. Als je het eenmaal onder de knie hebt zul je het steeds vaker gaan gebruiken, want het is redelijk eenvoudig en ook nog eens superleuk. 

16+ Beste Rondje

1. ❤ ❤ #Iedereenkanhaken #Rondje #haken #howto #crochet #EASY#tutorial DIY#magische #ring #stokjes#leuk

2. Het perfecte rondje

Eerst maakte ik de rondjes altijd via het Amigurumi principe maar dan werden ze toch wat hoekig en met onderstaande uitleg krijg je het perfecte rondje. Klik op de afbeelding voor vergroting. Tr 1: maak een draadring (ook wel genoemd de magic ring) met daarin 6 vasten (6 st) Tr 2: *2 vaste in de volgende st* = 12 vaste Tr 3: *1 vaste, 2 vaste in de volg. vaste* =18 vaste Tr 4: 1 vaste, *2 vaste in de volg. vaste, 2 vaste* eindigen met 1 vaste, = 24 vaste Tr 5: *3 vaste, 2 vaste in de volg. vaste* =30 vaste Tr 6: 2 vaste, *2 vaste in de volg.vaste, 4 vasten* eindigen met 2 vasten, = 36 vaste Tr 7: *5 vaste, 2 vaste in de volg. vaste*, =42 vaste Tr 8: 3 vaste, *2 vaste in de volg. vaste, 6 vasten* eindigen met 3 vasten, = 48 vaste Tr 9: *7 vaste, 2 vasten in de volg.vaste* =54 vaste Tr 10: 4 vaste, *2 vasten in de volg. vaste, 8 vasten* eindigen met 4 vasten, = 60 vaste Tr 11: *9 vaste, 2 vasten in de volg. vaste* =66 vaste Tr 12: 5 vaste, *2 vasten in de volg. vaste, 10 vasten* eindigen met 5 vasten, = 72 vaste Volgens dit principe ga je verder totdat je de gewenste diameter hebt. Als je dit systeem gebruikt krijg je geen zeshoekige vorm van je rondje omdat de meerderingen niet boven elkaar komen te liggen en daardoor wordt het een mooi plat rondje.

3. Hoe haak je een magische ring? | Breimeisje.nl

Om bijvoorbeeld een muts te haken kun je het beste een beginnetje maken met een magische ring. Bekijk hier hoe je dat doet. In 10 kleine stappen.

4. Rondje haken

5. Hoe cirkel rondje haken met stokjes

Hoe cirkel rondje haken met stokjes is de vraag. Het is niet moeilijk als je eenmaal weet hoe het moet, en dat geldt natuurlijk voor alles.

6. Ronde onderzetters haken patroon

7. Haaktip: Een perfect rondje haken

Rondje haken? Je haakt een perfect rondje met dit gratis haakpatroon. Bekijk nu!

8. Een perfecte cirkel haken

~ In Dutch In sommige haakpatronen komen cirkels voor. Wanneer je bijvoorbeeld een cirkel van alleen maar vasten (of (halve) stokjes) volgens onderstaand patroon haakt is het eindresultaat dat de &…

9. Haaktip: Een perfect rondje haken

Rondje haken? Je haakt een perfect rondje met dit gratis haakpatroon. Bekijk nu!

10. Perfect rondje haken Door NienkeEB

11. Een mooier rondje haken

Veel patronen voor knuffels ed. beginnen met het haken van een rondje door steeds een steek vaste meer te haken tussen het meerderen. bijvoorbeeld zo; 1. 6v in een magische ring 2. in elke v, 2v haken, herhalen (12v) 3. 1v, 2v in de volgende v haken, herhalen (18v) 4. 2v, 2v in de volgende v haken, herhalen (24v) 5. 3v, 2v in de volgende v haken, herhalen (30v) 6. 4v, 2v in de volgende v haken, herhalen (36v) Het nadeel vind ik dat je dan van die duidelijke driehoekjes in je werk krijgt zoals bij de gele ster duidelijk te zien is. Al vind ik het bij de ster er wel mooi uitzien. Maar als ik iets anders haak dan werk ik als volgt; 1. 6v in een magische ring 2. *in elke v, 2v haken* 6x herhalen (12v) 3. *1v, 2v in de volgende v haken* 6x herhalen (18v) 4. 1v, 2v in de volgende v haken *2v, 2v in de volgende v haken* 5x herhalen, 1v (24v) 5. *3v, 2v in de volgende v haken* 6x herhalen (30v) 6. 2v, 2v in de volgende v haken *4v, 2v in de volgende v haken*, 5x herhalen 2v (36v) 7. *5v, 2v in de volgende v haken* 6x herhalen (42v) 8. 3v, 2v in de volgende v haken *6v, 2v in de volgende v haken*, 5x herhalen 3v (48v) en ga zo maar door. Het lijkt zo misschien een stuk moeilijker maar als je het eenmaal gewend bent is het echt niet moeilijker. Bij een oneven aantal v tussen het meerderen start je ‘gewoon’ en bij een even aantal v tussen het meerderen start je met de helf van het aantal v. Hopelijk is het zo duidelijk voor jullie en kun je er iets mee.

12. Tutorial: magische lus of ring

Als je een rondje wil haken, zijn er verschillende manieren om te beginnen. Misschien wel de makkelijkste manier is de magic ring. Of in normaal Nederlands: de verstelbare ring. Misschien lijkt die magische ring ook bijzonder magisch in je oren, maar dat is nergens voor nodig. Eigenlijk is het heel simpel: je maakt van je draad een lus, en daar haak je de eerste toer om heen. Als je dan later die lus aantrekt, sluit de ring heel mooi tot een rondje. Inderdaad: magic! Maar omdat één foto soms meer zegt dan 1000 woorden, hebben we speciaal voor jullie een foto-stappenplan gemaakt: Stap 1: leg je draad in een lus, of wat mij altijd helpt: in de vorm van de letter P. Stap 2: steek je haaknaald in de lus en haal de lange draad op. Stap 3: je hebt nu een soort van lus op je haaknaald. Stap 4: haak een losse. Dat gaat het beste als je de ring vasthoudt (kon ik niet doen, anders viel de camera ;-)) Stap 5: haal nu alle steken van de eerste toer. In ons geval zijn dit 8 vasten. Stap 6: klaar met de eerste toer? Trek dan aan de begindraad (korte touwtje). Moet je zien wat er gebeurt….! Stap 7: wat eerst recht was, is nu een cirkel! Des te harder je trekt, des te strakker de cirkel wordt. Stap 8: sluit tot slot de cirkel met een halve vaste. Dit was de eerste toer van je rondje. Nu kun je verder haken volgens het patroon. Uit ervaring weten we dat het de eerste keren een beetje gedoe is, die magische cirkel. Maar na een paar keer oefenen, zul je merken dat het steeds sneller en makkelijker gaat!

13. Een mooier rondje haken

Een blog over haken, (gratis) patronen van oa. knuffels, wagenspanner, speelgoed, cadeaus voor volwassenen

14. DIY

Haken is een bezigheid waar ik heel blij van word. Zeker als ik een nieuwe steek heb geleerd. Zo heb ik onlangs via de mooie blog van Yvonne Eijkenduijn een nieuw patroon ontdekt voor het maken van een zogenaamde granny’s vierkant. Ik heb echter het ronde gedeelte van het patroon gebruikt voor…

15. Een mooier rondje haken

Een blog over haken, (gratis) patronen van oa. knuffels, wagenspanner, speelgoed, cadeaus voor volwassenen

16. ❤ #crochet #Howto #carnaval #rondje #frog #haken#DIY#vasten#tutorial#frog #nederlands #beginners

17. Rondje in een vierkantje

Op de site van Redheart zag ik een leuke gehaakte deken, gemaakt van vierkantjes. Ik heb het patroon van het vierkantje in het Nederlands vertaald. *** Het aan- en afhechten in dit patroon gebeurt zoals ik al eerder beschreef op mijn blog. Kijk daarvoor eerst even naar mijn tips over aan- en afhechten. *** Patroon: Haak 4 lossen, sluit met een halve vaste tot een ring. 1e toer: Haak 2 lossen (=1e stokje), haak nog 11 stokjes in de ring (12 steken). Hecht af. 2e toer: Hecht een nieuwe kleur aan, haak in elk stokje 2 stokjes, hecht af. (24 steken) 3e toer: Hecht een nieuwe kleur aan, haak 1 stokje, haak in het volgende stokje 2 stokjes, * in het volgende stokje 1 stokje, in het volgende stokje 2 stokjes * Herhaal van * tot * tot je rond bent en hecht af. (36 steken) 4e toer: Hecht een nieuwe kleur aan, * haak achtereenvolgens 1 vaste, 1 half stokje, 1 half stokje, 1 stokje, haak in het volgende stokje 1 stokje en een dubbel stokje, 3 lossen, haak in het volgende stokje 1 dubbel stokje en een stokje (je hebt een hoek gemaakt) , 1 stokje in volgend stokje, 1 half stokje in volgend stokje, 1 half stokje in volgend stokje * Herhaal van * tot * tot je rond bent, hecht af. 9,5 cm x 9,5 cm Gehaakt met Paris van Drops en haaknaald 4,5 mm. Het originele patroon: Redheart Foto van Redheart Een leuk en simpel vierkantje. Haak er een aantal van, zodat je een mooie deken of kussenhoes kunt maken. Succes! ♥

Plaats een reactie