Sneeuwvlok Haken (6 Gratis Haakpatronen)

Elke winter wachten we op het moment dat er sneeuw gaat vallen. Soms hebben we geluk en zien we prachtige dikke sneeuwvlokken neerdalen die het landschap omtoveren in een prachtige winterwonderwereld. Als je de sneeuwvlokjes opvangt met je hand of handschoen en van dichtbij bekijkt, zie je dat ze bestaan uit prachtige geometrische figuurtjes. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Haken Sneeuwvlok Uitleg:

Haken - tutorial #451: Vonne's Durable sneeuwvlok nr 1

De winter komt er aan, met of zonder sneeuw? Voor de zekerheid begin ik alvast voor mijn eigen sneeuw te zorgen! Een klein … Lees alles

Vroeger als kind heb je vast wel eens met een wit vierkant papiertje en een schaar een sneeuwvlokje gemaakt. Maar nog mooier is om ze te haken. We hebben een aantal haakpatronen voor je verzameld zodat je zelf deze unieke figuren kunt maken. De sneeuwvlokjes bestaan onder andere uit magische cirkels, schulpjes, stokjes en opengewerkte delen. Deze sneeuwvlokjes kun je als decoratie voor de ramen of in de kerstboom hangen. 

6+ Prachtige Sneeuwvlok patronen

1. Gratis Haakpatroon Sneeuwvlok

Met dit makkelijke haakpatroon van een sneeuwvlok, kun je eenvoudig een kerstslinger maken van katoen. Op de website zijn ook patronen voor een kerstboom, ster en hartje te vinden. Bovendien is het patroon gratis en in het Nederlands.

2. Sneeuwvlokken Haken Voor Onze Eigen Witte Kerst

Sneeuwvlokken zijn een leuk en eenvoudig project om te haken voor de winter. In dit artikel leer je hoe je een sneeuwvlok haakt met een eenvoudige haaknaald en garen. Je hebt slechts een paar materialen nodig om te beginnen met het haken van sneeuwvlokken: – Haaknaald – Garen in witte kleur – Schaar Om te beginnen moet je eerst een lus maken met je garen en haaknaald. Als je geen ervaring hebt met het maken van lussen, kun je altijd een YouTube-tutorial bekijken of de instructies in dit artikel volgen. Eenmaal je lus gemaakt, moet je 6 steken in de lus haken. Daarna moet je de lus vastzetten door er een vaste steek in te maken. Dit wordt ook wel de ‘base loop’ genoemd. Nu moet je 3 losse steken haken en dan weer 2 steken in dezelfde steek samenhaken (dit

3. Gehaakte Sneeuwvlok

, breien, breien en haken, haakpatroon, gratis haakpatroon, hoooked De sneeuwvlok is een klassiek en tijdloos haakpatroon dat al eeuwenlang wordt gebruikt. Met de gratis patroon van Hoooked kan je een prachtige gehaakte sneeuwvlok maken, die je kan gebruiken als decoratie in je huis of als een leuk cadeau voor iemand!

4. Sneeuwvlok

Een sneeuwvlok is een uniek kunstwerkje dat je met een beetje geduld en precisie kunt maken. In dit artikel laten we je graag zien hoe je een schattige sneeuwvlok kunt haken. Om een sneeuwvlok te haken, heb je nodig: – Witte wol – Haaknaald nr. 2,5 – Vulling (optional) – Naald om de vulling aan te brengen – Schaar Aangezien een sneeuwvlok bestaat uit zes punten, beginnen we met het maken van zes losse steken. Daarna halen we de draad door alle zes steken, waardoor er één lus ontstaat. We halen de draad nu twee keer door deze lus en trekken hem strak aan. Dit is het begin van onze sneeuwvlok. Vervolgens maken we drie losse steken en halen de draad door alle drie steken. Ook hierdoor ontstaat er weer één lus. We halen de draad nu tw

5. Haken Sneeuwvlok Haken door Tonny

In deze blogpost tonny.nl/blog/sneeuwvlok-haken-door-tonny leer je hoe je een sneeuwvlok haakt. Als je klaar bent met het haken van je sneeuwvlok, kun je hem ophangen aan een boom of aan een raam. Je kunt ook een lus maken en de sneeuwvlok aan een sleutelbos of tas hangen.

6. Sneeuwvlokken Haken Voor Kerstkaart

Kerstkaarten zelf maken/haken is leuk en een leuk idee is om gehaakte sneeuwvlokken te gebruiken. Er zijn veel patronen te vinden op internet, zoals bijvoorbeeld op Ravelry, MyPicot.com, de blog van mevrouw Snoeshaan en op Attic24. Bijvoorbeeld het patroon van Christine Blair met 12 vasten, het patroon van Kristine Mullen met een picot stam en de uitleg met foto’s van Lucy op Attic24. Om ervoor te zorgen dat de vlokken op hun plek blijven kun je ze op de kaart naaien of met een speldenpriklap en crackfree strijkspray bevestigen.

Plaats een reactie