Eenvoudig Breipatroon Kussenovertrek [Tutorial]

Met kussens kun je jouw interieur eenvoudig een nieuwe uitstraling geven. Ben je de oude look beu dan hoef je niet direct je dure bank of eettafel de deur uit te doen. Met een aantal simpele veranderingen kun je een volledig nieuwe look creëren. Wil je bijvoorbeeld wat leuke felle kleurtjes in je interieur verwerken, brei dan een paar kleurrijke kussenovertrekken, verander een paar schilderijtjes en verf de salontafel. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Wafelsteek breien - Breimeisje.nl

Je kunt met verschillende kussenovertrekken ook de jaargetijden in huis halen. Kies voor vrolijke gele kussenslopen in de lente, oranje kussens in de herfst of groen met rode kussens voor in de winter. 

Omdat een kussenovertrek eenvoudig is te maken, is het ook een superleuk cadeau voor vrienden of familie. Mensen zullen een zelfgemaakt cadeau nog net even wat meer waarderen dam een simpel cadeau uit de winkel. 

7+ Beste Breipatroon kussenovertrek

1. smock steek

Smock steek maakt dat je breiwerk in de breedte wat smaller wordt. Je kunt het gebruiken voor, bijvoorbeeld, een kussenovertrek.

2. Babysokjes wafelsteek

Patroon babysokjes wafelsteek breien, een uniek patroon, stap voor stap en pen voor pen beschreven. Iedereen kan deze sokjes maken!

3. Breilesje

4. Woonkussen breien in stoere patentsteek

Brei een kussen in patentsteek met dit gratis breipatroon. Bekijk hier!

5. Schulprand breien, fraai en eenvoudig!

Schulprand breien: een mooie rand kan een verder eenvoudig werkstuk helemaal maken. Deze rand is niet alleen fraai, maar ook relatief eenvoudig te breien.

6. Patroon reliëf kussen

Mijn gehaakte reliëf kussen is eindelijk af. Ik doe altijd zoveel verschillende projecten tegelijk, het duurt daardoor langer tot iets ook echt af is. Voor de liefhebber hieronder het patroon van het kussen. Benodigdheden: 6X Drops Andes, ik gebruikte grijs nr 8465 Haaknaald 7 mm, je wilt een vrij strak geheel, kijk wat voor jou het beste werkt Schaar Naald Kussenhoes 50X50 cm, ik gebruikte een zwarte hoes van Ikea Kussenvulling 50X50 cm Het is het mooiste wanneer het kussen goed opgevuld is, ik heb 2 kussens van Ikea gebruikt, opengeknipt en 1 kussen extra opgevuld met de helft van de andere kussenvulling. Het patroon: Haak 43 lossen, niet te strak. Rij 1, haak 1 keerlosse, telt als eerste vaste, haak 42 vasten, in totaal 43 vasten. Rij 2, haak 3 lossen, telt als eerste stokje, keer het werk, haak 42 stokjes, in totaal 43 vasten. Rij 3, haak 1 keerlosse, telt als eerste vaste, haak 42 vasten, in totaal 43 vasten. Rij 4, haak 3 lossen, telt als eerste stokje, keer het werk, haak 2 stokjes. *Haak 1 reliëf stokje, haak 5 stokjes, *herhaal zes keer. Haak 1 reliëf stokje, haak 2 stokjes, in totaal 43 stokjes waarvan 6 reliëf stokjes. Herhaal rij 3 en 4, 18 keer. Een reliëf stokje haken doe je als volgt: Maak een omslag, steek van achter naar voor in (onder het stokje door), maak een omslag en maak het stokje af zoals gebruikelijk. Rij 39 haak 1 keerlosse, telt als eerste vaste, haak 42 vasten, in totaal 43 vasten. Haak de delen met vasten aan elkaar. Eventueel kun je er een rits inzetten, of maak het uiteinde vast met een strik en moffel de strik weg in het kussen, zo kun je het kussen nog makkelijk los halen voor bijvoorbeeld een wasbeurt. Veel succes! Liefs, Norah

Plaats een reactie