Makkelijk Breipatroon Poncho Met Capuchon [Beginnersuitleg!]

Er gaat niks boven kleding die lekker warm is en comfortabel zit. Een poncho met capuchon is een van die kledingstukken waarmee je lekker comfortabel op de bank kunt kruipen. Heerlijk voor bij de haard met een boekje en drankje erbij.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Poncho met Colkraag #41 RECHTSHANDIG

Een poncho kun je bovendien ook gebruiken voor buiten. Wil je lekker warm blijven tijdens de koude wintermaanden dan doe je de poncho over je jas aan en zet je de capuchon op zodat je het nooit koud krijgt. 

En het mooie is, dat het helemaal niet moeilijk is om een poncho met capuchon te maken. Een poncho is in principe gewoon een vierkante doek. Het kost je wel een paar dagen werk vanwege de grootte van de poncho, maar het patroon is eenvoudig te breien. Bekijk onze breipatronen voor poncho´s met capuchon hieronder en ga warm de winter in.

14+ Beste Breipatroon poncho met capuchon

1. PATR0969 Xyra Haakpatroon Vierkante poncho met capuchon

****HAAKPATROON**** (Nederlands & Engels-US) Vierkante poncho met capuchon. Deze poncho is gehaakt met Tweed 100 gram / 163 meter, met haaknaaldnummer 10. Hij is ca. 60 cm (hoogte) * 117 cm (breedste gedeelte), excl. de franjes gemeten. Breedte onderkant is 89 cm. Hoeveelheid garen wat ik gebruikt heb: ca. 700 gram Tweed *Mocht u andere garen willen gebruiken: Tweed is geschikt voor naald 5 – 6 Dit patroon bevat tevens een extra download / printvriendelijke versie zonder alle foto’s. * De meeste patronen zijn in 1 maat en geschikt voor M – XL/XXL (let op dit is een ruwe indicatie). * Alle patronen, kunt u na betaling, downloaden in PDF-formaat. * De patronen zijn zeer duidelijk uitgeschreven en voor iedereen geschikt, mits u de basissteken (lossen, vasten, stokjes) beheerst. * Een aantal patronen bevatten als extra ook een haakdiagram. * Als er andere steken, dan de basissteken, gebruikt worden en/of lastige stukken bevat, dan worden deze stap-voor-stap uitgelegd. Vaak incl. foto’s. * Ik verwacht dat de patronen voor iedereen duidelijk zijn, ook als u alleen haakdiagrammen gewend bent, ook als u een beginnende haker bent, ook als u een ervaren haker bent. * Er mag niets uit onze patronen gedeeld worden i.v.m. copyright. * Uiteraard mag u het gehaakte eindproduct gewoon verkopen.

2. PATR1053

Poncho met mouwen en capuchon.   Deze poncho is gehaakt met Katia Kathmandu 100 gram / 145 meter en Promo 3​00 gram / 650 meter, met haaknaaldnummer 8.   Hij is ca. 84cm (hoogte) * 135cm (breedte).   Hoeveelheid garen wat ik gebruikt heb: ca.570 gram Katia Kathmandu ca. 107 gram (donker)bruin (Promo)     *Mocht u andere garen willen gebruiken: Katia Kathmandu is geschikt voor naald 6 Promo is geschikt voor naald 4 – 4,5

Plaats een reactie