Gratis Breipatroon Haarband Met Kabel [Tutorial]

Ben je niet zo´n fan van een muts, maar wil je wel warm de winter in dan kun je ervoor kiezen om een haarband te dragen. In plaats van er één in de winkel te halen is het veel leuker om er zelf één te breien. Heel hip zijn haarbanden met kabel, daarom hebben we de leukste breipatronen voor een haarband met kabel voor je bij elkaar gebracht. Een superleuk project voor een avondje breien bij de haard. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Hoofdband breien met dubbele kabel - Breimeisje.nl

Veel mensen vinden kabelpatronen een beetje intimiderend, maar het is een stuk makkelijker dan het lijkt. Het enige dat je nodig hebt is een kabelnaad met een deuk in het midden, een bolletje garen en één van onze breipatronen. Een standaard kabelsteek is eenvoudig te maken. Je draait simpelweg twee steken rond twee andere steken. Wil je liever een wat ingewikkelder patroon dan is het aan te raden het breipatroon goed te volgen. 

12+ Beste Breipatroon haarband met kabel

1. Hoofdband breien in patentsteek

Het is de tijd voor een fijne, warme hoofdband. Hoe je deze zelf kunt breien lees je in dit blog! Klik hier voor een beschrijving en een YouTube filmpje.

2. Gratis breipatroon: HOOFDBAND

Klik hier voor het gratis breipatroon van Breimeisje.nl om een hoofdband met dubbele kabel te breien

3. Donkerrode kabelsjaal

Weer een nieuwe uitdaging in het leren breien: kabels. Zoals veel dingen in het leven is het breien van kabels niet moeilijk zodra je het eenmaal kan. Het is even pielen met een extra naald, en ste…

4. Kabel muts (gratis patroon)

Kabels breien stond al lang op mijn lijstje. Dat had ik nog nooit gedaan. Het leek me ook best ingewikkeld maar met DIT basispatroon van een gevlochten kabel van handwerktechniek.nl bleek het een eitje. En passend bij de sjaal die ik voor Janne maakte werd het uiteraard… een roze eitje! ;-) Het gratis patroon van het haasje vond je eerder HIER op mijn blog. Het patroon van de wantjes, met dezelfde kabel als de muts, volgt snel. Het hele setje: Dit heb je nodig: 75 gram wol voor naalden 5-6 (ik gebruikte lark garen van Quince en Co in de kleur pomegranate). Rondbreinaald 5mm en lengte 40 cm Rondbreinaald 6mm en lengte 40 cm Naalden zonder knop 6 mm Kabelnaald Stekenmarkeerder Pomponmaker van 9 cm of een stukje karton Stopnaald om de draadjes weg te werken Zo maak je de muts (voor een meisje van 4-6 jaar): Zet 82 steken op met breinaald 5 mm Zorg dat de toer niet gedraaid zit, plaats de stekenmarkeerder aan het begin van de toer en brei in de rondte 8 toeren in boordsteek (1 recht, 1 averecht). Ga verder met breinaald 6 mm Toer 1: recht [minder in de 1e toer na de boord 1 steek. Doe dit door de eerste 2 steken van de toer samen te breien. Je hebt nu 81 steken op je naald. Deze mindering heb je nodig om het patroon goed te laten kloppen. In alle volgende keren dat je deze toer breit minder je niet] Toer 2: recht Toer 3: *3 steken op de kabelnaald zetten en voor je werk houden, 3r, de steken van de kabelnaald terugzetten op de linkernaald en recht breien, 3r*, herhaal *tot* tot het einde van de toer. Toer 4: recht Toer 5: recht Toer 6: recht Toer 7: *3r, 3 steken op de kabelnaald zetten en achter je werk houden, 3r, de steken van de kabelnaald terugzetten op de linkernaald en recht breien*, herhaal *tot* tot het einde van de toer. Toer 8: alle steken recht Herhaal toer 1 t/m 8 nog 3 keer Begin nu met minderen als volgt: Toer 1: alle steken recht Toer 2: alle steken recht Toer 3: *3 steken op de kabelnaald zetten en voor je werk houden, 3r, de steken van de kabelnaald terugzetten op de linkernaald en recht breien, 3r*, herhaal *tot* tot het einde van de toer. Toer 4: minder 1 steek door de eerste 2 steken recht samen te breien, daarna alle steken recht (80) Toer 5: *6r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer Toer 6: alle steken recht (70) Toer 7: *5r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (60) Toer 8: *4r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (50) Toer 9: *3r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (40) Ga verder met de naalden zonder knop Toer 10: *6r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (35) Toer 11: *5r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (30) Toer 12: *4r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (25) Toer 13: *3r, 2 recht samen*, herhaal *tot* tot het einde van de toer (20) Knip de draad af, rijg deze door de steken van de laatste toer en trek aan. Maak desgewenst een pompon, naai deze vast en werk de losse draadjes weg.

5. Vlechtsteek breien

Patroon inclusief YouTube filmpje. Brei ook een mooie sjaal!

6. Royale sjaal voor mijn dochter nu al klaar!

Ze heeft een nieuwe oversized jas gekocht, maar had er nog geen sjaal bij. Mams kreeg de opdracht om een royale, grote, ruime, heerlijke warme sjaal te haken en na wat voorbeelden van steken via wh…

Plaats een reactie